obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

12/20/2017

Christopher Dalton

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/01/christopher-dalton.html

Přezdívka hráče: Arif
Jméno a příjmení: Christopher Dalton
Stav: Svobodný
Rodina:
  • Samantha Dalton - sestra, aktuálně nejdůležitější osoba na světě, alespoň pro něj. Už od jejího narození se o ni staral jak nejlépe mohl. I jako malý, sotva pětiletý prcek stál před její kolíbkou a klacíkem odháněl pomyslné nepřátele. Za ty roky, co spolu strávili, se příliš mnoho nezměnilo. Jistě, neodpustí si občasné žerty a dobírání si mladší sestry, přesto však, kdyby na to přišlo, byl by ochotný ji bránit vlastním životem. Už to vypovídá o faktu, jak silný vztah mezi sebou tito dva mají.
  • Richard Dalton - muž, který se mu stal druhým otcem a kterého plně respektuje. Právě jemu totiž vděčí prakticky za všechno. Nejen za to že se sourozenců, ještě jako malých dětí ujal, ale i za lásku a péči, které jim od té dob věnoval. Plus samozřejmě za podnik, který nyní vede sám. Richard, stejně jako sourozenci Daltonovi, je kožoměnec, konkrétně medvěd. Jen s tím rozdílem, že Richard si tento osud zvolil dobrovolně.
  • Patrick O’Brian - na svého biologického otce si pamatuje jen mlhavě. Dokonce ani neví, jestli vzpomínky, které se mu promítají ve snech, jsou skutečné. I přesto věří, že tomu tak je. Patrick byl dobrý muž, jehož život byl bohužel ukončen předčasně.
  • Annabelle O’Brian - na úsměv své matky si pamatuje velmi dobře. To je asi taky jediná věc, u které si je jistý, že je skutečná. Ve své době bývala šenkýřkou. Víc vzpomínek nemá, jelikož matka zemřela ve stejný den jako otec.
Rasa: Kožoměnec
Věk: 28 let
Povolání/Kasta: Majitel nevěstince - střední třída
Náboženské přesvědčení: V Boha nevěří, stejně jako řečem, které kážou kněží. Nic nemůže jeho přesvědčení změnit, za tím si stojí. Proti těm, kteří víru mají, však nic nemá.
Portrét: Michael Malarkey

https://s3-cdn.pledgemusic.com/artists/000/229/462/heros/desktop.jpg?1488361818


Za každé situace se snaží udržet si chladnou hlavu a uvažovat pokud možno rozumně. I když ne vždy se jeho záměr setká s kýženým výsledkem, ale to už zacházíme poněkud jinam. Než se do něčeho pustí, vše si napřed do podrobností naplánuje, aby nedošlo k žádnému omylu či kolizi. Ne, musí mít všechno perfektní. Absolutně nepředstavitelná by pro něj byla jediná skulina v plánu, která by mohla mít nedozírné následky. Ano, občas přehání, ale je to jeho pohled na věc. Typická je pro něj taktéž vysoká obezřetnost, nevrhne se do něčeho hned po hlavě. Stejně tak cizím lidem příliš nevěří, ačkoli to mnohdy nedává najevo. Přece jenom, musí si udržet podnik, že ano. Není příliš bojovný typ, spíše se snaží potyčkám vyhnout či je nějak rozumně vymluvit. Když už by ale mělo dojít k nejhoršímu, dokáže se rvát i na život a na smrt. Pokud se někomu podaří ho vytočit, riskuje skutečné problémy. V tomto případě se až zdá, že s z Chrise stal někdo naprosto jiný. Má rád alkohol a ženy. Nebo každé zvlášť. Miluje společnost něžného pohlaví, které milerád tu a tam využívá. Díky vrozenému charizmatu má zajištěný prakticky stoprocentní úspěch. Má jisté osobní kouzlo, které působí zaručeně. A to mu dělá, jak jinak, neuvěřitelnou radost. Myslí si o sobě, že je nejlepší, to ano. Vždyť má v podstatě i pravdu, no ne? Nadšení pro trvalý vztah byste však u něj hledali jen marně. Na to si je sám sebou příliš jistý a nechce se vázat. Proč by to také měl dělat, když si může jen užívat bez toho, aniž by musel řešit otázky zamilovanosti? Ne, něco takového u něj nehrozí. Ledaže by snad našel někoho, s kým by dokázal vydržet. Ale to už je spíše pohádka z paralelního vesmíru. Nemá rád povrchní lidi, i když občas takový dokáže být i sám. Možná je to z toho důvodu, že se s podobnými typy jednoduše nesnese. Vyloženě nemá rád, když mu někdo oponuje či se s ním dokonce pustí do hádky. V některých situacích se může zdát apatický, ale jedná se o klam. Vnitřně vše prožívá dosti silně. Své emoce však dokáže udržet na uzdě a příliš je neprojevuje, nemá to zapotřebí. Když mu někdo ublíží, pamatuje si to ještě hodně dlouho. Nemá rád rychlé změny, raději ke všemu přistupuje s rozmyslem a potřebnou dávkou soustředění. Pokud nemusí, do ničeho se příliš nežene. Mezi jeho nezpochybnitelné přednosti patří fakt, že je výborný herec. Aniž by se třeba urputně snažil, dokáže vybrané jedince přimět k tomu, aby jednali podle jeho vůle. Což není pravidlem, samozřejmě se najdou i výjimky. Není příliš nadšený, pokud se musí pro nějakou věc rozhodnout okamžitě, jen tak z fleku.

Přátelé..tak těch moc neměl. Alespoň ne těch opravdových. Když už by se však poštěstilo a někdo se vetřel do jeho přízně natolik, že by se mohl nazývat přítelem, pak by v Chrisovi nalezl neskrývanou podporu prakticky ve všem, co by se rozhodl podniknout. Jak již ale bylo řečeno, jen málokdy se stane, že je někdo jeho přítelem. Jednoduše, není snadné si jej získat. Mezi výhody patří, že je těžké ho rozčílit či jinak vyvést z rovnováhy. Je zastáncem toho názoru, že každý potřebuje určitý čas, kdy může být pouze sám a věnovat se vlastní činnosti či jen tak v klidu přemýšlet. Sám dokáže hodiny sedět v pokoji a jen tak koukat například na knihu, ještě k tomu zavřenou. Pokud jde o celkovou osobnost, je spíš introvert, spokojený, když si může v tichosti a klidu pracovat sám. Tu a tam uvítá přítomnost Samanthy, protože, buďme upřímní, dvacet čtyři hodin denně by s ní pravděpodobně nevydržel. Stejně jako ona s ním. Samozřejmě, že ji má rád, to je nepopiratelné. Další z věcí, které skutečně miluje, je jeho zvířecí podoba - havran. Pokud má na to náladu, dokáže jen tak hodiny létat nad městem či lesem, bez zjevného cíle. Nad pohled z oblaků nic není.

Zlozvyky: Špatných vlastností má spoustu. Některé z nich si uvědomuje, některé jdou naprosto mimo něj. Z první skupiny můžeme uvést například to, že pokud nad něčím usilovně přemýšlí, má ve zvyku žmoulat mezi zuby párátko, což někomu nemusí být po chuti. Mimo to také dost často ťuká konečky prstů o stůl, pokud je nervózní. Pokud se příliš nesoustředí, zásadně nechává otevřená domovní okna a občas i dveře. Někdy si své pochybení uvědomí hned, jindy mu to trvá i několik hodin, a ještě jindy vůbec.


Základní schopnosti:
Schopnost měnit se na zvíře - havran
Zesílený smysl - zrak
Rychlost - střední

Schopnosti navíc:
Telepatie ve zvířecí formě - vyšší
Regenerace v lidské formě - slabá


Ačkoli je kožoměncem poměrně dlouho, jeho proměna stále není dokonalá. I když se snaží sebevíc, častá transformace do těla havrana je stále bolestivá. Ačkoli, pravda, už ne tolik jako když byl mladší. Přece jen jde o malé zvíře, což není úplně ideální. Přesto se však párkrát do týdne převtělí do ‘svého’ opeřence a vyrazí na pravidelný vyhlídkový okruh, díky kterému se dokáže skvěle uvolnit, provětrat a přijít na jiné myšlenky.

Jak ve zvířecí, tak v lidské formě je citlivý na světlo. Právě proto příliš nevychází ven za slunečného dne, pokud vysloveně nemusí. Mnohem raději má příšeří, večer či rovnou noc, to je pro něj ideální denní doba. Ohledně otevřeného ohně, je na tom dost podobně jako jeho sestra. Nebojí se ho přímo jako čert kříže, ale v lásce jej také nemá.

Díky dostatku tréninku se naučil využívat telepatii coby opeřenec, především pro spojení se Samanthou. Čistě pro případ, když by se rozdělili a potřebovali se ujistit, že je ten druhý v pořádku a podobně. Co mu však příliš nejde je schopnost regenerace, které nepřišel na kloub, tudíž zůstává pouze na základní úrovni a není tolik vypracovaná. Rovněž poslouží pouze v lidské formě.



Christopher se narodil v jenom zapadlém americkém městečku, jehož název ani poloha nejsou pro další vývoj nijak důležité. Měl to štěstí, že oba jeho rodiče jej zahrnovali potřebnou láskou a pečlivostí, přesně jak to má ve správné rodince být. Otec ve městě vykonával pozici strážce zákona, kdežto matka byla šenkýřkou v místní hospůdce. Díky otcově povolání se obyvatelé víceméně dělili na dva tábory - jeden si ho pro jeho povolání oblíbil, ten druhý naopak, znepřátelil. Po celých pět let Chrisova života bylo všechno perfektní, dokonalé a bez větších překážek. Většinu času si malý chlapec hrál sám venku před domem, jen výjimečně se připojil k ostatním dětem sousedů. Změna nastala ve chvíli, kdy se mu narodila mladší sestřička Sam. Chris automaticky zaujal pozici jejího ochránce a rodičům s péči o ní všemožně pomáhal, jak se jen dalo. Šest měsíců byl jejich život jako z pohádky. Čtyřčlenná rodinka, v níž děti měly milující rodiče a jeden druhého. Někdo jim však jejich štěstí nepřál.

Sám byl dost malý na to, abych chápal, co všechno se toho dne událo. Přesto se mu však v mysli přechovávají útržky a obrazy, které zachytil. Čarodějnici, která vstoupila do jejich domu se zlými úmysly. Hodlala se pomstít Patrickovi za práci, kterou odváděl. A jak lépe to udělat, než zničit celou rodinu? On i jeho žena, Annabelle, padli jako první, zavražděni rukou toho druhého. Ne však dobrovolně, ale pod vlivem kouzla. To však čarodějnici nestačilo, chtěla víc. Zbývala ještě pomsta na dětech. Znalá všemožných zaříkadel, zvolila jedno opravdu kruté. Z koše, který měla s sebou postupně vytáhla dvě zvířata - hranostaje a havrana. Bez větších problémů obě děti zaklela - Samanthu do podoby savce a Christophera do opeřence. Poté, čarodějnce, spokojená se svým dílem, opět odešla. Byla již dostatečně daleko, když se malá holčička hned vedle Chrisovi postýlky rozplakala. Sám chlapec neměl k pláči daleko. Držel se ještě chvíli, než i on pod tíhou okamžiku podlehl. Pláč obou dětí nezůstal bez odezvy a zanedlouho do příbytku vtrhl muž, jenž se ukázal jako jejich zachránce. Obě děti objevil napůl přeměněné, což by pro většinu byl jasný signál, aby se rychle vzdálili. Richard ale ne, nelekl se. Namísto toho dětem sbalil veškeré potřebné věcí a zanedlouho se přestěhovali jinam, do nového města. Do Salemu.

Obě děti vyrůstaly v ne zrovna ideálním prostředí nevěstince, ale nestěžovaly si, ba naopak. Richard se o ně staral jako o vlastní a zajistil, aby nepřišly do styku s ničím nepatřičným. Samozřejmě museli být všichni tři opatrní, především proto, aby na sebe příliš neupozorňovali. Chris, jako starší ze sourozenců, měl za svou sestru zodpovědnost. I přesto se oba dva často vytráceli pryč z domu, kde si spolu jen tak hráli, především ve zvířecí podobě. To se jím jednoho dne nevyplatilo, když Christopher děvčeti neúmyslně ublížil. Svými pařáty ji stiskl víc, než měl v úmyslu a způsobil jí tak zranění, které Sam má až dodnes. Dospívání probíhalo bez větších obtíží, ačkoli Chris se svého ‘otce’ často ptal na ženu s hnědými vlasy, kterou často vídával ve spánku. Po několikátém neúspěšném pokusu o to dozvědět se pravdu, se Richard chlapci svěřil. Neřekl mu, co přesně se s jeho rodiči stalo, ale všechno ostatní ano. Rovněž ho požádal, aby Samanthě nic z toho neříkal, pro její vlastní dobro. Chris nemusel dlouho přemýšlet, aby souhlasil. Tajemství si nechal pro sebe a ani názor na Richarda se nijak nezměnil, stále ho považuje za svého tátu. Jen co byl dost starý, převzal podnik, nevěstinec, který teď pro změnu vede on. Ve volných chvílích, které netráví prací či hloubáním nad vlastními myšlenkami, se stará o tátu nebo svou malou sestřičku.

 

XXX

 


Žádné komentáře:

Okomentovat