obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

6/10/2018

Horatio Christophilus Barebone

https://town-of-salem.blogspot.com/2018/06/horatio-christophilus-barebone.html


Přezdívka hráče: Tom
Jméno a příjmení: Horatio Christophilus Barebone
Stav: vdovec
Rodina:
  • † Fear-God Barebone (familiárne Fred) , otec 
  • † Prudence Barebone (rodená Ashe) matka
  • Felicity Barrowe, sestra; Reformation Barrowe, švagor
  • If-Christ-had-not-died-for-thee-thou-hadst-been-damned Barrowe (Christie) a Jesus-Christ-came-into-the-world- to-save Barrowe (Jack), synovci
  • Liberty Dodddridge, sestra; Experience Doddridge, švagor
  • Make-Peace Barebone (volaný Morey), brat; Temperance Barebone, švagriná
  • Fear-Not Barebone (taktiež zvaná Fay), neter
  • Lament Barebone, brat; Trinity Barebone, švagriná
  • Kill-Sin (volaný Kenny) a Desire Barebone, synovec a neter
  • Joy-in-sorrow Barebone (volaná Joye), sestra
  • † Anna Barebone (rodená Sweete), zosnulá manželka
  • † Joy-from-God Barebone (volaný Joy), zosnulý syn
Rasa: človek
Věk: 57 rokov
Povolání/Kasta: puritánsky kazateľ, nižší vrstva
Náboženské přesvědčení: Horatio je kresťan, presnejšie puritán; vo svojej viere je silne presvedčený a celý jeho život sa točí iba okolo nej.
Portrét: Jeremy Irons
 
https://i.imgur.com/TUSw66r.jpghttps://i.imgur.com/8d6mzLB.jpg

Čo nevidno na prvý pohľad, sú nespočetné jazvy a jazvičky na chrbte a bruchu. Sú spôsobené jeho zvláštnym prístupom k modleniu, ktorý sa neštíti seba-poškodzovania - vraj aby bol bližšie ku Kristovi. Je vysoký, no nikdy neukazuje svoju pravú výšku, keďže sa hrbí. Kríva, čo si človek všimne ihneď, ako vstúpi do miestnosti. Na svojom vzhľade si dáva záležať tak, aby vyzeral reprezentatívne, ale do úplných detailov nezachádza - napokon, márnivosť je hriech.


Dá sa opísať jedným slovom - chladný. Jeho modré oči vidia do duše a dokážu spočítať všetky hriechy v nej. Jeho spôsoby sú hrubé, ostré, ako jeho jazyk. Jeho viera je jeho silou, drží sa jej ako kliešť a núti ostatných, aby tak robili taktiež. Dokáže byť krutý, nepríjemný, drsný, no ak sa mu zachce, ukáže aj svoju druhú tvár - väčšinou iba keď chce niekoho zlákať na svoju stranu. Jeho hlas je zvučný, charizmatický, dokáže ho perfektne ovládnuť. Keď chce, aby sa jeho ovečky báli, boja sa. Keď chce, aby oslavovali, oslavujú. Pozná všetky biblické príbehy, z ktorých vždy vie vybrať tú správnu na to, aby veriacich vydesil k smrti alebo upokojil - no skôr to prvé, keďže ako to potvrdia tí, ktorí boli odkázaní na jeho (ne)milosť, Horatio je nepríjemný človiečik, ktorý si užíva ľudský strach a dokáže ho využiť všemožnými spôsobmi. Najviac to vidno vtedy, keď sa nejaký nešťastník obvinený z kacírstva dostane do jeho rúk. Obeť málokedy prežije a ak áno, tak s permanentnými následkami. Jedny by povedali, že je krutý, nemilosrdný, pomätený starec posadnutý honom na čarodejnice a démonické sily. No tí, ktorí veria, v ňom vidia zosobnenie zbožnosti, rytiera v čiernom habite, ktorý ich chráni pred temnotou a všetkým, čo sa v ňom skrýva. Práve touto druhou skupinou sa rád obklopuje - takéto submisívne duše sa totižto s radosťou nechajú viesť a Horatio, ako vznešený a milosrdný služobník Boží, sa ich vždy rád ujme, aby ich nasmeroval na správnu cestu. Nerobí to iba čisto z nezištných dôvodov - to je hádam jasné. Vyžíva sa v pocite nadradenosti, v tom, ako sú na ňom ľudia závislí, ako vnímajú jeho osobu ako autoritu. Vskutku, oná autorita z neho priam srší, a to aj keď nemá v rukách žiadnu moc. Ľudia akosi nasledujú jeho príkazy bez toho, aby ich k tomu nútil. Veria jeho slovám ako svätej pravde, a to aj vtedy, keď je to jasná lož. Veď prečo by im klamal, povedia si. Je to predsa oddaný služobník Boží. Skrze jeho ústa hovorí Boh.

Zlozvyky: Ako už bolo spomenuté, má sklon k sadizmu a k pátosu. Je posadnutý prenasledovaním čarodejníc a na svojom konte už má niekoľko mŕtvych a umučených žien, mužov a dokonca aj detí, ktoré niekto obvinil z čarodejníctva - niekedy sa trafil, inokedy nie. Je manipulátor, svoje ovečky sa snaží presvedčiť, že zachviľu nadíde koniec sveta, ak nepozdvihnú svoj hnev voči Satanovi a jeho stvoreniam. A aj keď je to oproti tomuto všetkému maličkosť, medzi jeho zlozvyk patrí slabosť na tabak - či už šňupací, do fajky alebo žuvací.



Základní schopnosti:
Instinkt -
Empatie - slabá

Schopnosti navíc:
Exorcismus - slabšia
Nadání vycítit nadpřirozeno - silnejšia

Všetky schopnosti podedil alebo sa naučil od svojho nebohého otca, ktorý, rovnako ako teraz Horatio, bol kedysi kazateľom. Horatio pozná Bibliu naspamäť, taktiež práce veľkých puritánskych filozofov. Rozumie sa do práva tak, ako ho napísala Biblia a tak, ako ho vykonával jeho otec. Okrem toho dostal pri narodení zvláštnu schopnosť - dokáže vycítiť nadprirodzeno. Vďaka tomuto spoznal nejednu posadnutú osobu, ktorú mohol prinútiť prejsť procesom exorcizmu - alebo tvrdého mučenia. V oboch prípadoch sa považuje za úspešného.


Horatio Christophilus pochádza zo silne puritánsky založenej rodiny, ktorá prišla do Nového Anglicka v časoch najväčšej migrácie puritánov. Anglicko opustili, keďže ho považovali za krajinu neresti a padlej morálky, kým Nový Svet videli ako možnosť založiť novú, čistejšiu komunitu, bez náboženských obmedzení koruny. Jeho rodina založila spoločne s ôsmymi ďalšími dedinku Gilead, z ktorej časom vzniklo malé mestečko ďaleko od pobrežia, obklopené lesmi a kopcami, no s úrodnou pôdou a na obchodnej ceste medzi domorodcami a veľkomestami východu. Tu vyrástla nová generácia rodu Barebone, vcelku obyčajná rodinka, spokojná s teokratickým režimom, ktorý nastolili ich rodičia. Horatiov otec bol mestský kazateľ a sudca, čím patril medzi prominentných občanov - jeho vplyvom sa tiež dal na dráhu kazateľstva. Otec mu pravidelne vykladal z Biblie, učil ho cirkevným obradom, súdnym rozsudkom no taktiež tomu, ako spoznať zlo a ako ho vyhubiť. Popravy čarodejníc v neúrodných obdobiach boli pravidelné a Horatio bol zakaždým po boku svojho otca, keď ich vypočúval a neskôr nad nimi vynášal rozsudok. Od neho sa naučil, na ktorú časť tela treba zatlačiť, aby obeť začala hovoriť a ako potrestať tých, ktorí odmietajú vypovedať. Tieto lekcie sa mu náramne hodili v neskoršom živote - ale nepredbiehajme udalosti.

Keď Horatio dosiahol sedemnásť rokov, oženil sa s Annou Sweete, dcérou kožušníka. Láska na prvý pohľad. Boli skutočne idylickým párikom, až na to, že Anna bola dlhé roky neplodná. Dlho sa modlili za syna, no žiaden zázrak sa nedial. Horatiov otec bol presvedčený, že je za tým prekliatie čarodejnice, pretože nie je možné, aby tak zdravé dievča z takej dobrej rodiny nemohla mať deti. Po dedine a okolí sa začal hon a pretrvával, kým sa nenašla nevinná dušička, ktorá mala, bohužiaľ, znamienko na nesprávnom mieste. Po útrpnom mučení sa dievča priznalo k zakliatiu a k spolčeniu sa s Diablom, čím si vyslúžila miesto na šibenici. Či bola vinná alebo nie, to nikoho nezaujímalo - o pár mesiacov po jej smrti Anna otehotnela. A po deviatich mesiacoch sa im narodil syn. Pomenovali ho Joy-from-God, keďže, ako meno vypovedá, bol radosťou poslanou od Boha.

Je jasné, že Joy, ako ho volali doma, ani Anna s Horatiom neostali dlho. Keď mal Joy osem rokov a Horatio sa stal v meste váženým kazateľom, ktorý nahradil svojho už nemohúceho otca, do Gileadu sa dostali kiahne. Najprv zasiahli starších a deti, potom aj silných chlapov a ženy. Celá rodina Barebone bola chorobou zasiahnutá. Dve Horatiove netere chorobe podľahli, rovnako aj jeho matka, otec a niekoľko bratrancov. Choroba zasiahla aj Horatia, ktorý bol niekoľko dní pripútaný na lôžko v blúznivej horúčke. Anna sa o neho starala, sedela pri jeho posteli, nezažmúrila ani oka, kým ho choroba neprešla - za čo sa jej Boh odvďačil tým, že chorobu tiež chytila. Bohužiaľ, kiahne ju úplne položili. Nepomohol predražený lekár z Bostonu, ani modlitby a sväté rituály. Všetko vyšlo navnivoč. Anna umrela - a so sebou si zobrala aj ich jediného syna, ktorý ochorel v rovnakom čase ako ona. Obaja boli pochovaný v cintoríne vedľa kostolu, v ktorom Horatio pravidelne kázal.
 

xxx
 

Žádné komentáře:

Okomentovat