obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

1/06/2018

QUEST: Návrat Obchodníka

Prrr, malá, prrr...
Klapot koňských kopyt, rytmický to zvuk tlumený sněhovými závějemi, jimiž si razí povoz cestu, ustává v zamručené pobídce. Dročkou nečekaný pohyb škubne ze strany na stranu, pod plachtou se ozve tiché hudrování, připomínající zakvílení marnotratné meluzíny. Nebo že by to byl sen? Že by nikdo z povozu nepromluvil? Tajemství přítomnosti někoho jiného, než je vozka se zasněženými rameny, zůstává nevyřešené do dob, než se vůz dá znovu do pohybu za svým cílem. Salem, to město pekelné, kam již několikátou zimu za sebou přijíždí Obchodník - ten podivný čaroděj znající lidská srdce lépe než jejich majitelé.
Klap... klap... klap...

 

Zima přivítala Salem, město plné bezmoci proti temným silám, jimiž obaluje každý dům, každé stavení i každého člověka. Srdce, jindy plná dobroty, se stahují do černých hlubin s vidinou sobecké touhy zůstat naživu a překonat bídu připomínanou každým dnem víc a víc. Teplo z domovů se vykrádá okny, do společnosti přibírá umírající starce i děti, jejichž kašel vyvolává v očích rodičů starosti a vráskami protíná čelo. Nejeden se v modlitbách upíná k tomu, kdo by jim mohl pomoci - k Obchodníkovi, jehož přítomnost pocítili minulou zimu a nyní prosí za jeho brzký návrat.

A hle! Jako by je vyslyšel. Temné čáry nebo zázrak? Ať tak nebo tak, tuto otázku nezodpoví a lidé to moc dobře ví. Znají jeho mlčenlivý styl života, tu zachmuřenou tvář plnou lhostejnosti ke každému, kdo se zastaví u jeho stánku. Odkud se vzal? A na jak dlouho se zdrží? Co přiveze tentokrát? Tolik otázek a odpovědí se na ně nedostává. V tmavých zimních dnech vítá obyvatele Salemu světlem naděje, jiskrným a plným nových možností. V doprovodu se stařenkou jménem Nettie, slepou babičkou, která se nikdy neobjevuje v tom nečase venku, ale pokaždé sedí zachumlaná v teplém plédu uvnitř povozu, čekaje na toho, kdo se odváží vstoupit dovnitř a čelit jejím znalostem. Ona a Conrad si však tentokrát přivedli ještě jednoho do své prazvláštní společnosti - uličnickou africkou domorodkyni jménem Khaya, mladou dívčinu s korálky v černých vlasech a šibalským úsměvem, starající se o Nettie.
 
https://78.media.tumblr.com/e8b035f84b0a80d818bc3fbd5e4615cd/tumblr_otjkimpAnn1vraa3wo1_540.gif

Co víte:

Vousatý Conrad se dokodrcal s dročkou časně z rána, když se ještě slunce nemělo k procitnutí a ponechalo stráž věrné noci plné jiskřivých hvězd. Od té chvíle se zdá, že nezná chvilku odpočinku - tu začal sestavovat dřevěný stůl, na němž později vyložil svůj náklad, tu upravuje vůz tak, aby získal více prostoru pro obě ženy skryté pod plachtou. 

Zboží, stejně jako minule, si nachází cestičku k srdcím všech, kteří očkem pohlédnou ke Conradovi - drahými kameny vykládané šperkovnice jako nádherný dar pro milovanou ženu, kouzelné šaty s krajkovými rukávy podle poslední módy, zrcadla, v jejichž odrazu se každá dívka cítí tou nejkrásnější na světě, zdobně vyřezávané dýmky pro milovníky tabáku, čaj z Cejlonu, porcelán z daleké Číny... Každý zde najde něco, bez čeho si nedokáže svou existenci nadále představit.

Jen málokdo ví, že prodává i něco víc než obyčejné cetky. Stačí nahlédnout do vozu, kam nepouští jen tak někoho ale přeci pár vyvolených se najde, kteří mohou okusit závan nejistoty. Kdysi byl k slyšení stařičký ženský hlas, který Conrádovi napovídal, aby dotyčného zájemce přizval dovnitř. Aby mu dal nabídnout něco víc než jen to, co je na očím ostatních. Dnes se zpod plachty nese hlas mnohem mladší, daleko přidrzlejší s výrazným přízvukem, jaký si otroci ponechali na důkaz příslušnosti ke svému lidu. To mladá Khaya hovoří za Nettie, která přišla o hlas. To ona se stala jejími ústy i jejíma očima.

Ve voze naleznete mnohé - od lekvarů různých odstínů a vůní, ochranných amuletů a talismanů přes stránky z cizojazyčných knih, kterým se zdá, že rozumíte, ačkoliv tento prazvláštní jazyk jste se nikdy dříve neučili, až po předměty, z nichž sálá temná síla. Stařenka vás trpělivě sleduje slepýma očima, hodnotí každý krok, každé zastavení a nejinak je tomu i u samotné Khayi. Možná si nevyberete. Možná vám nabídne něco víc. Probudit tajné schopnosti, o nichž jste netušili. Vyčíst něco z vaší minulosti, když vzpomínky jsou zamlžené. Změnit budoucnost, co se může zdát nalinkovaná dopředu. Nebo zvrátit osud způsobem, o jakým se vám ani nesnilo. Avšak nic není zadarmo. A něco z toho není ani za peníze.

Krátký seznam z nabídky:
  • Magický lektvar s účinky dle přání
  • Amulet/Talisman s účinky dle přání
  • Knihy s obsahem dle přání
  • Palné zbraně pro lovce s magickými náboji
  • Prokleté předměty s účinky dle přání
  • Získání některých vzpomínek z minulosti - pár záblesků, jmen, pocitů
  • Nahlédnutí do budoucnosti - která se nemusí stát
  • Získání další schopnosti ze seznamu - pouze z rasy zájemce
  • Změna rasy - ztráta původních schopností
  • Navrácení mrtvých do života
A podobně...

Cena však může být vysoká, mnohdy vyšší než by se návštěvníkovi zlíbilo! Zahrávat si s podobnými věcmi může být životu nebezpečné! Nedivte se proto, kdyby se vám později návštěva staré Nettie nevyplatila. Avšak nemusíte být sobečtí - dotyčnou věc či něco z oné nabídky můžete i někomu darovat. Z lásky? Z nenávsti? Rozhodnutí je pouze na vás.
 

Je tedy na vás, zda se účastníte questu či nikoliv, vše je zcela dobrovolné. Stará Nettie se svou společností vás bude ve svém domově očekávat od 6. ledna do 18. ledna, kdy se povoz rozhodne jet dál. [Předem varuji, že během 6. až 7. a 9. až 11. ledna nebudu moci být úplně k dispozici, budu pracovně vytížená - hlavně při druhém termínu. Bude možné však využít pomocné síly v podobě Sunny, která vám ten jeden post snad hodí.] Navštěvujte je postupně, každý si přeci chce uchránit své tajemství, že? Nadále můžete pokračovat v rozehraných hrách na hlavních dějových liniích (Město, Okolí).
Pokud se chcete zúčastnit questu, přihlašte se, prosím, pod článek v komentářích se svou přezdívkou a jménem postavy, kterou na tento úkol posíláte. Je možno zaslat pouze jednu postavu od jednoho hráče a to pouze tu, která nešla za Nettie minule! Domluva je, jako klasicky, v debatní místnosti.

Tento quest si ponese následky do hlavní dějové linie!
Varování: Vaše postavy se mohou zranit nebo být proklety!
Přejeme pěknou zábavu.

7 komentářů:

  1. Anonymní12/27/2017

    Deucalion tam pôjde s Jonathanom :)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní12/29/2017

    Sunny vypustí na dobrodružství Quinn a zřejmě toho bude hořce litovat. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Arif zase nechá trpět Christophera. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Damča je tam všechny očistí od zla a magie...

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní1/04/2018

    Torak vyrazí na dobrodrůžo s Jimmym P. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní1/05/2018

    *Mercinka*
    Vysílá Clarinku

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní1/06/2018

    Biá nechá obětovat Ashera :)

    OdpovědětVymazat