obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

10/26/2017

Clarisse Custis

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/10/clarisse-custis.html

Přezdívka hráče: Bloo
Jméno a příjmení: Clarisse Custis
Stav: Svobodná
Rodina:
  • Lucius Custis – Přísný, ale přesto milovaný otec. Dohlíží na to, aby jeho dcerka dostala všechno, po čem zatouží. Je to jeho malá holčička a to se pro něj nikdy nezmění. Na druhou stranu Clarisse k otci nemá až tak vroucný vztah. Má neustále pocit, že jí až přespříliš ochraňuje a omezuje.
  • Viola Custis – Zesnulá matka, kterou Clarisse ani nikdy nepoznala. Zemřela při jejím porodu a nikdy o ní moc neslyšela. Její otec o ní nechce mluvit a její starší bratři jak by smet.
  • Drake Custis – Nejstarší dítě a dědic rodinného obchodu. Od Clarisse je starší o sedm let a je to i znát. Chová se vůči ní povýšeně a není nic zvláštního, že svou mladší sestru přehlíží. Zejména proto, že mu sebrala matku, na kterou si vcelku jasně pamatuje. Naštěstí doma moc času netráví, protože pomáhá otci s obchodem.
  • Lucius Custis jr. – Prostřední dítě a tudíž i v té nejtěžší pozici. Věkový rozdíl mezi ním a Clarisse jsou pouhé tři roky, ale přesto lépe vychází se starším bratrem. Přeci jen toho mají více společného. Na rozdíl od bratra má na matku matnější vzpomínky a se sestrou vychází o poznání více. Od otce pochytil jeho ochranářsk&e acute; sklony a částečně to má i z armádního výcviku, který podstoupil. V současné době v Salemu moc času netráví. S ním má Clarisse asi nejbližší vztahy z rodiny. 
  • Odette Kasey – Postarší dáma, která byla Clarissinou vychovatelkou už od útlého věku. Naučila ji všechno, co má správná dáma umět a jak se má chovat. Její výchova spadala hlavně na její ramena, a tudíž s ní Clarisse měla pouto, jako by to byla její matka. Není divu, když sama Odette nemohla mít děti. Zemřela před pár lety při požáru.
Rasa: Člověk
Věk: 18 let
Povolání/Kasta: Dcera zámožného obchodníka se šperky/Vyšší společnost
Náboženské přesvědčení: Křesťanka
Portrét: Freya Mavor
 
http://www.channel4.com/media/images/CorporatePortal/Benji/2014/Drama/New%20Worlds%20Press%20Pack/NW1EP1%20Beth%20(FREYA%20MAVOR).jpg

Mazlíček: Morfeus
Plemeno/Pohlaví: Fríský kůň/Hřebec
 
http://nd05.jxs.cz/239/316/cbe45589fa_81058383_o2.jpg



Clarisse působí na první pohled křehce a nevinně, což jen podtrhují její průzračné modré oči, ve kterých je snadné zahlédnou dětskou naivitu. Její vzhled připomínající porcelánovou panenku v mužské populaci vzbuzuje touhu jí ochránit před jakýmkoli zraněním či křivdou, která by jí mohla potkat. Clarisse ale není prostoduchá, spíše naopak. V téhle mladé dívce se snoubí dětská naivita s ženskou inteligencí a všímavostí. Nepatří ale k těm, které by svůj vliv nějak využívali. V tomto je její duše tak nevinná, jak vypadá. Nikdy si nepotrpěla na využívání ženských zbraní nebo pletichaření;. Mnohem raději má přímé jednání na rovinu, za čímž si stojí, ač dobře ví, že ve společnosti to tímto způsobem nefunguje a nejspíše ani fungovat nebude.

Vzhledem i vystupováním je to dospělá mladá dáma, ale ona sama si uvnitř sebe hýčká něco ze své dětské naivity a pohledu na svět. Díky tomu si užívá život plnými doušky. Směje se z plna hrdla, pobrukuje si při procházkách, usmívá se na všechny kolem sebe. Možná by se dalo říct, že kamkoli přijde, přinese sebou kousek světla. Sice si ze své naivity něco ponechala, ale to neznamená, že nemá střízlivý pohled na svět. Ač by si přála, aby všichni byli tou nejlepší verzí sebe sama, moc dobře ví, že tomu tak není. Vždyť její vlastní bratr k ní nechová zrovna vřelé city jen kvůli tomu, co si sám usmyslel.

Jelikož byla už odmalička přehnaně ochraňována, nelíbí se jí fakt, když se jí někdo snaží omezovat, ať už v pohybu nebo v poznávání světa. Chápe, že o ní má její bratr a otec strach, ale také ví, že pokud jí budou neustále v patách, nedokáže rozhodovat o svém životě sama. To se jí zkrátka nelíbí. Už odmalička chtěla být volná, tedy alespoň tak jako ostatní dívky v jejím věku. Jediné místo, kde se cítila volná, bylo na koňském hřbetě. Tak také získala svou lásku k jezdectví. V sedle se z ní stává divoká a možná i nespoutaná žena. Tam se cítí nejvíce sama sebou a tam se chová podle toho, co chce ona.

I když nepatří ke šlechtě, její rodina nemá o peníze nouzi, tudíž dostala nejlepší vzdělání, jaké bylo možné. Clarisse byla vždycky chytrá a vyučování její inteligenci jen podpořil, během toho se ale projevila i její bystrost a všímavost. Oboje stále využívá při konverzaci. Přeci jen druhého člověka poznáte i podle řeči těla, gest a mimiky. Od doby, co konečně vyšla do města, se snažila v lidech číst a zjišťovat i věci, které neřekli. Odhadovala je. Občas se jí to povedlo, občas ne. Nikdy to ale nechce nijak zneužít, nepřijde jí to správné.

Zlozvyky: Vzhledem k její důsledné výchově se svých zlozvyků zbavila. Její otec a bratr by ale jistě zmínili něco o tom, že až moc času tráví v jezdeckém sedle.



Základní schopnosti:
▲ Instinkt
▲ Empatie (střední)

Schopnosti navíc:
▲ Jezdectví - silné
▲ Nadání vycítit nadpřirozeno - slabé

Jelikož byla Clarisse vychovávána jako pravá dáma, není nic zvláštního, že umí jezdit na koni a to lépe než jen obstojně. V sedle trávila poměrně dost času a ráda se k tomu vrací. Ohledně jejích ostatních schopností to není tak slavné. Sice umí vycítit nadpřirozeno, ale ona na něco takového nevěří, takže je to pro ní jen špatný pocit v žaludku, který většinou připisuje nervozitě.

Vzhledem k tomu, že dostala nejlepší dostupné vzdělání, umí zpívat a hrát na klavír. Kromě rodné angličtiny ovládá také francouzštinu a má i základy španělštiny.

Nějaké bojové schopnosti byste u ní ale hledali marně, to jí nikdo neučil a vzhledem k její nemotornosti by asi stejně zranila spíš sama sebe než někoho jiného. To se občas děje například při tanci, ač by mohla Clarisse působit jako éterická bytost, která se pohybuje ladně, není tomu tak. Při tanci je občas schopná pošlapat svému tanečníkovi nohy.


Clarisse se narodila v Salemu a už při jejím narození nastaly komplikace. Její život byl vyměněn za život její matky, která zemřela při jejím porodu. Začátek života tedy nebyl nijak šťastný. Clarisse je jedinou dcerou bohatého obchodníka se šperky a také jeho nejmladší dítě. Už odmalička byla tatínkovou princezničkou, které splnil všechno, co jí na očích viděl. Chránil jí, nechával jí vzdělávat v jejich domě a nerad jí pouštěl mezi lidi. Se svými dvěma bratry měla složitý vztah. Drake jí už odmala dával za vinu, že jejich matka zemřela. Přece kdyby se nenarodila, tak by jeho maminka ještě žila. Jeho dětské mysli to dávalo smysl a zůstalo to s ním až do dospělosti. S Clarisse si stěží hrál, stěží prohodí více slov než je potřeba. Lucius byl v tomhle o něco jiný. Jelikož si na matku moc nevzpomíná, přilnul ke Clarisse trochu víc. Navíc vzhledem k jeho přirozené ochranitelské povaze je po otci tím, kdo se stará o její bezpečí. Ovšem byl také trochu ovlivněn starším bratrem. Přesto si s Luciusem mohla Clarisse vždycky promluvit a spolehnout se na něj.

Jelikož ztratila matku ještě jako nemluvně, starala se o ní chůva a vychovatelka v jednom. Otec najmul Odette Kasey, která měla potřebné vzdělání, aby ho mohla předat jeho malé dcerunce a stejně tak to byla dáma z vyšší společnosti, která se ovšem nikdy nevdala. Clarisse tedy vyrůstala pod dohledem Odette a přilnula k ní, jako by byla ona její matkou. Stejně tak jí i Odette považovala za svou dceru, protože sama děti mít nemohla. Clarisse vyrůstala a byla vychovávána v pravou dámu. Ovšem vzhledem k přehnané ochraně jejího otce se mimo jejich dům a přilehlé pozemky nedostala. Byla uzavřená ve svém malém světě a ve městě se o ní mluvilo jako o fantomovi. Všichni věděli, že obchodník má dceru, ale nikdo jí nikdy neviděl.

Když se přehoupl její věk patnácti let, začala se Clarisse dožadovat toho, aby mohla mezi lidi, najít si přátele a vůbec se seznámit s okolním světem. Z nějakého důvodu, který ani ona sama neví, se to jejímu otci nelíbilo. Nakonec ale povolil s tím, že jí bude všude doprovázet Lucius nebo Odette. Konečně se tak dostala Clarisse do města a narušila tak všechny drby a pověry, které se okolo její osoby během let nahromadily.

Ani ne rok po jejím prvním navštívení města přišla tragická událost. Odette uhořela při požáru. Clarisse to dost sebralo, protože pro ní byla Odette nejbližší přítelkyní a osobou, kterou viděla jako matku. V té době se trochu uzavřela do sebe a ztratila něco ze své naivity. Začala se více zajímat o své okolí a projevila se jako dobrý pozorovatel.

Nedlouho po smrti Odette jí opustil další důležitý člověk. Lucius nastoupil do armády a v domě se tedy už moc nezdržoval. Většinu času trávil na frontě nebo na výcviku. Jen sporadicky tedy navštěvuje svůj rodný dům a svojí mladší sestru. Stalo se tak, že Clarisse už neměl do města kdo doprovázet. Otec jí tedy začal brát do města v době, kdy tam byl on s Drakem. Clarisse ale pobyt v obchodě nudil, tudíž se raději potulovala po okolí a svým způsobem pochopila dění ve městě. Potkávala se s bohatšími i chudšími obyvateli Salemu.

Ve svých osmnácti letech už je ve věku na vdávání, což se moc jejímu otci nelíbí. Nejraději by jí měl navždy pod dozorem, ale Drake na druhou stranu zastává názor, že by si měla najít manžela. Její bratr je tedy dost průbojný a neustále někde nadhazuje, že je jeho sestra na vdávání, ač s tím jejich otec nesouhlasí.
 

xxx
 

Žádné komentáře:

Okomentovat