obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

10/27/2017

QUEST: Pozor na to, koho zveš dál

Halloween.
Jedno zdánlivě obyčejné slovo. Každý mu rozumí, ví, co znamená, ale každý si jej představuje jinak. Někdo jako svátek, kdy se děti i dospělí oblékají do kostýmů a snaží se vyžebrat u sousedů kousek jídla a sladkostí. Jiný zase může říci, že je plíživou hrůzou, dnem, kdy duchové snadno proklouznou do lidského světa. Těch možností, jak popsat tohle jedno slůvko, je mnoho.
Halloween.
Vyslovte to nahlas. Všímáte si, jak nebezpečně to slovo zní? 


Temnotu protnul třepotající se záchvěv světla, plamínky tančily po stěnách. Abigail nahlédla do pokoje, aby zkontrolovala své dvě děti. Spaly. Nehybně ve svých postýlkách podřimovaly, až se jí na chvíli zazdálo, že nedýchají. Měla by se uklidnit, jde přeci jen o jeden den. Nemusela se ani ohlédnout po hlučných hodinách, aby věděla, co přijde. Půlnoc a s ní třicátý první říjen. Samhain, Haloween... Bylo jedno, jak mu lidé budou říkat, pokaždé bude znázorňovat to samé - duše mrtvých vstupující do jejich světa. A hodiny tichých modliteb, aby ten den skončil. 

Prošla kolem lůžek svých děťátek, aby se naposledy ujistila, že je vrstva mořské soli kolem nich dostatečná. Snad ano. Budou v naprostém bezpečí. Čtyři křišťály v rozích domu nepropustí dovnitř nic nežádoucího. A kdyby přece jen došlo k nehodě, děti budou v bezpečí. Sůl je zachrání. Její malé miláčky…

Potichoučku za sebou zavřela dveře, zamkla je na západ, dritíce těžký klíč v dlani, aby s výdechem sešla dolů do přízemí. Venku lilo tak, že proudy vody sotva dovolily proniknout svitu měsíce. Ve společenské místnosti dohořívalo dřevo v krbu. Byl to tichý večer, plný napětí. Pila svůj oblíbený čaj a pozorovala plamínky ohně. Půlnoc se kvapem blížila, chybělo jen pár minut. Do žaludku se jí vkrádal nepříjemný pocit strachu, sotva však byla schopna určit jeho původ. Démon? Duch? Nebo něco horšího? Zbývá jen přečkat jeden den. 

Vtom se z kuchyně cosi ozvalo. Jako by spadl kus nádobí a tříštící se kousky keramiky zanechávaly za sebou pachuť děsu. Projela jí hrůza. Na chvíli se zastavila a pokoušela se utišit svůj zrychlený dech, dodávaje si odvahy. Vyšla pomalu na chodbu a v matné záři svíček spatřila vodu na podlaze. Mokré, blátivé stopy, vedoucí přímo do kuchyně. 

Otřásla se. To nemůže být pravda. Určitě se jí to pouze zdá, jistě usnula a teď... si jen její strach nalezl cestičku do snů. Kdo ví, zda měla větší strach z neznáma nebo z myšlenky na zloděje, který se rozhodl vyděsit obyvatelku prakticky prázdného domu. Potichu přešla až ke schodišti, byla tam tma. Zlehka našlapovala na schody, aby neupoutala pozornost. Musí jít za svými děťátky. 

 

"Kampak, Abigal? Snad sis nemyslela, že mi utečeš?"

http://www.lovethispic.com/uploaded_images/40179-Evil-Pumpkin-Gif.gif?1

Co víte?
Je to už sedm let, co se děs vkradl do domu rodiny Murphyových. Tělo mladičké Abigail, manželky jednoho z radních, který si na noc odskočil do nevěstince, se našlo zohavené a jednotlivé části těl poschovávané po pokojích. Včetně postýlek, kam toho večera uložila své dvě děti, po nichž se slehla zem. Už dlouho se šuškalo, že mezi Murphym, nadějným budoucím kandidátem na post salemského správce, a jeho krásnou ženou, to skřípe. Hádky se stávaly součástí jejich života, stejně jako podlitiny na Abigaliných pažích, skryté pod vrstvou látky. Záletný manžílek čím dál tím častěji opouštěl za večerů honosný dům, aby se potěšil za pár zlatek s dívkou bez mravů, zatímco drobná blondýnka se trpělivě modlila k bohu za jejich společné štěstí. Jejich společnému životu nepřidala ani Abigailina pověrčivost, hlavně co se týkalo duchů a toho večera před svátkem mrtvých se vše zvrtlo. Manžel prásknul dveřmi s výhružkou, že pokud se jeho pomatená žena nedá dohromady, pak se jí zbaví. Nebylo divu, že mu její vraždu bývalý soudce přišil na krk a dalšího rána se Murphyho hlava válela v kaluži krve na náměstí. Otřesný zážitek však dolehl na Salem a místo radosti vháněl do očí hrůzu.

Po včerejší noci v Salemu přibyla čerstvá oběť - mladinká, sotva osmnáctiletá Virginia, další z manželek těch nestálých mužů sedících na vysokém postu; tentokrát jednoho z inkvizitorů, který do města přijel v touze vydobýt si respekt a uznání od církve. Bylo snadné nechat se zlákat zelenookou krasavicí nabízející své tělo k prostopášnostem, zapomenout na mladou ženu a učinit tak ze sebe vdovce. Podoba s vraždou Abigail Murphyovou je dechberoucí. Mstí se snad po sedmi letech duch bývalého radního? Nebo si na sebe inkvizitor ušil tak hloupou boudu? Nebo v tom má snad prsty někdo jiný? Sousedi by přísahali, že viděli vejít drobnou, téměř dětskou postavu v prapodivném, strašidelném úboru, do domu, který Virginia obývala se svým manželem.

Jak se však zdá, nejednalo se o jedinou vraždu. Další, tentokrát dvaceti tří letá Cornelia Atkins, dívka, o níž se šuškalo, že má pletky se zástupcem kapitána stráží, byla nalezena podobně znetvořená jako předešlá oběť. Mračna nad Salemem se stahují. Znamená to, že se po městě potuluje vrah, který se maskuje za dítě? Komu věřit? A koho si o Halloweenské noci pozvat dovnitř? Všechny vraždy mají jedno společné - blátivé stopy v chodbě a kuchyni. A jmenovatele v podobě prapodivně oděné malé postavičce, která je z kdo ví jakého důvodu zvána do domů.


Je tedy na vás, zda se účastníte questu či nikoliv, vše je zcela dobrovolné. Touha po hororovém dobrodružství, plném nečekaných zvratů, vás bude provázet od 20. října  do 5. listopadu s možností prodloužení. Pro tuto hru bude zpřístupněno jedno vlákno, obsahující volný pohyb po celém Salemu. Quest tedy nebude týkat jednoho večera ve městě, ale bude uzpůsoben tak, aby vaše postavy hrály jako by se jednalo o běžně domluvené hry. Nadále můžete pokračovat v rozehraných hrách na hlavních dějových liniích (Město, Okolí), avšak výjimečně ne s postavami, které se účastní questu! S těmi vás žádám, abyste jich využívali pouze při této akci.
Pokud se chcete zúčastnit questu, přihlašte se, prosím, pod článek v komentářích se svou přezdívkou a jménem postav, které na tento hrůzné období svátku všech mrtvých posíláte. Každá z postav, která se účastní hry, získá ikonku do ocenění a některé z aktivnějších i něco drobného do inventáře.
 

Tento quest si ponese následky do hlavní dějové linie!
Varování: Vaše postavy se mohou zranit nebo být proklety!
Přejeme pěknou zábavu.

- admin team tosalem

4 komentáře:

  1. Anonymní10/17/2017

    Bochník zasílá svou policejní jednotku, jmenovitě Daniela. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní10/17/2017

    Deu si skúsi urobiť čas a pošle Jonathana :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní10/18/2017

    Cheryl posílá Victorii i Giselle :D

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní10/20/2017

    Mercinka pošle Mayinku a Jasmínku, jen se předem omlouvám, že nebudu mít čas pořád :/

    OdpovědětVymazat