obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

8/25/2017

Sierra Fray

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/08/sierra-fray.html



Přezdívka hráče: Blake
Jméno a příjmení: Sierra Fray
Stav: Svobodná
Rodina: 
  • Clarity Fray – Její matka, která se o ní a její čtyři sestry s láskou stará. Jejich vztah postrádá tu správnou vroucí lásku na obou stranách, zejména díky Sieřině bojkotu a tichému či hlasitému projevu vzdoru, jako by nezáleželo na tom, co si o ní matka bude myslet. Nemají příliš společných prvků v povaze, jsou odlišné téměř jako den a noc a Sierra v očích matky vidí, že je jejím chováním v hloubi srdce zklamaná. Sama nejstarší dcera má po krk veškerého toho předstírání o tom, jak jsou normální rodina zapadající do běžného systému života a poslední dobou čím dál tím více shazuje představu dokonalého rodinného kruhu, k němuž by se měl připojit i Claritin první syn, Isaiah.
  • Carter Fray – Otec, kterého poznala až příliš dobře. Snad díky němu se v dívce probrala ta popudlivá povaha nelítostné zmije, která je ochotna jít pro pomstu na kraj světa. Jen díky němu vidí v matce ustrašenou slepici, která neumí nic jiného než zavřít oči a schovat se útěkem. Narozdíl od ní byla vždy ochotna přijmout nelítostnou povahu života a tím pádem i jejich otce i se všemi tvrdými podmínkami udělenými jeho alkoholismem a rukou vtiskávající políček na tvář. Mezi sestrami ji chybí silný element muže, který by byl ty neposlušnice ochoten zkrotit, na druhou stranu si ho nedokáže představit v jejich bratrovi ani v nikom vlídném.
  • Ethel Fray - Jedna z dvojčat, tichá, málomluvná, obvykle pro Sierru vhodnější volba, ačkoliv Ethelin pohled? Ne, pokud může, pokaždé se mu vyhýbá a klopí oči, aby zakryla pohrdání jejími schopnostmi, s nimiž se svět musí točit a centralizovat zrovna kolem ní. Chudinka malá Ethel, vidí duchy a mívá špatné sny. Jako by to snad někoho zajímalo.
  • Viktoria Fray – Jedna z dvojčat, na Sierru až příliš společenský tvor, od něhož se drží dál. Pokud by z dvojčat měla vybrat osobu milejší své povaze a vlastnostem, pak by zvítězila Ethel, ačkoliv nezapomíná do nekonečna omílat, jak k smrti nenávidí její lezení do hlavy všem a všemu. Vůči Viktoriinu štěbetání bývá popudlivá a častokrát dost nahlas práskne dveřmi na znamení, aby jí mladší sestra neotravovala, pokud nechce, aby jí někdo zakroutil krčkem.
  • Enya Fray – Malý capart věřící na lásku, nejlépe hned na první pohled a s koncem šťastným, že pohádky se stávají slabým odvarem. Každodenního žvatlání o ženichovi a vytoužené svatbě se Sierra odmítá účastnit a s hlasitým povzdechem se automaticky vymluví lží o nedodělané práci nebo nutnosti odejít, prchnout od těch líbivých představ své mladší sestry. Sierra o manžela nestojí, neboť si nedokáže představit někoho, kdo by jí v životě stačil. Naivní, hloupí mladíčkové nejsou nic pro ni a skutečného muže, aby v Salemu jeden pohledal. Společenský život tudíž odsunula do kouta a bohužel se už nejednou stalo, že Enye vrazila facku za neustálé omílání neuskutečnitelné svatby.
  • Josett Fray – Nejmladší ze sester, která neustále tropí nějaké lumpárny a kdykoli se u nich doma něco semele, je právě na Sieře, aby vše napravovala, čímž ze srdce opovrhuje. Neukázněné malé dítě nesnáší ze všech nejvíc a pokud se její přítomnosti může vyhnout, pak tak učiní. Nelíbí se jí, jak se její sestra točí kolem sukní a neustále vymýšlí nové a nové skopičiny, po jejichž provedení dostává vynadáno hlavně Sierra za neuhlídání hravého sourozence. Josett zpravidla bývá stěžejním předmětem diskuzí mezi matkou a dcerou, která jí s radostí kolikrát prskla do očí, že si další děti neměla dělat. I přes fakt, že tím matce kolikrát ublíží a zabodne nůž do srdce.
  • Isaiah Barlow – Reinkarnace jejího nejstaršího bratra a také strážce její matky. To, že jsou v sourozeneckém vztahu, sám neví a Sierra by mu ve vší závisti obaleným srdcem nejraději vmetla pravdu do tváře podobně jako políček, který by si tuzekrát zasloužil. Nikdy nepřekousla fakt, že pro matku bude on tím nejdokonalejším a jediným, příkladný vzor dle kterého by se měly dívky něčemu přiučit. Žárlí na veškerou pozornost, kterou mu matka věnuje, na jeho privilegované postavení v jejich rodině i na způsob jeho života včetně adaptaci prostředí, kdy stále zůstává bezprostřední a svůj.
Rasa: Čarodějnice, potomek Elementála vody
Věk: 22 jar
Povolání/Kasta: Děvečka v mlýně, setra majitelky, hlavní výpomoc v domácích pracech
Náboženské přesvědčení: Nejraději by nevěřila na nic, protože kdo nic neví, nic se mu nestane. Zná náklonnost své matky, zná Boha jako takového, či spíše jeho představu, ale aby se sama uchýlila k nějakému náboženství? Na to příliš hudruje, nadává a celkově působí dost oprskle na to, aby jí nějaký zástupce církve byl schopen zkrotit a nasměrovat na správnou cestu.
Portrét: Skyler Samuels

http://68.media.tumblr.com/970200157a95d00288e5fcfa57e77840/tumblr_n04cxcHNZX1sfi5ibo1_500.gif
http://68.media.tumblr.com/2bf17bf423598dfca96f61727d6c2851/tumblr_inline_o3ckvzhhRa1rifr4k_500.gif



Od pohledu by nevyhrála Miss sympatie, to je jasné. Důvod? Prostý. Sierra nepatří k nejoblíbenějším lidem, se kterými se můžete setkat v ulicích Salemu a pokud by už nějaký post přeci jen získala, ač pravděpodobně velmi záhadným způsobem a přičiněním své matky, pak by se jednalo o největší protivu, snoba a zlého obyvatele města, v němž se její rodina ukrývá. Nezáleží jí na tom, co si o ní ostatní myslí, alespoň na první pohled to dává znát, ač sebe samotnou nechává užírat pomyslnou prohrou a pocitem nenaplnění, jehož množství každým týdnem stoupá a pomalu ale jistě nechává přetékat pohár po okraj. A přesto se ani jedenkrát nepokusila o změnu, raději vždy říká, co má na mysli, a nedává mu tolik problému, aby ublížil zcela neznámému člověku i členovi vlastní rodiny. Nadále se bude tvářit, že jí něco obdobného sotva může zajímat, ač jí v srdci bolí každá rána, každé nepěkné slovo, jímž počastují její maličkost. Každou urážku si bere k srdci a to je důvod, proč kopat kolem sebe, proč se bránit a ubližovat těm, kteří jí nic neudělali. Vždy se něco najde...

Její nálada se častokrát pohybuje na bodu mrazu a čím více s ní je někdo odhodlaný zaplést řeč, tím hlouběji klesne, odhodlaná se uchýlit třebas i k nakopnutí či políčku směřovaném do tváře. Chová se nezištně, arogantně a záměrně tak, aby každá poznámka zaznívala kousavě, ale někde hluboko pod vrstvou zapomenuté hvězdy je stále veselá malá holčička z malého města, které miluje svou rodinu a touží se smát, být jako ostatní. Ne jiná, ne odlišná. Ne s divnou rodinou hrdou na své kořeny.

Zásadně všude chodí pozdě a je jí jedno, kolik lidí na ní musí čekat s večeří, kterou kolikrát s nakrčeným nosem odmítne. Nesnáší šlechtění se a představa, že by se měla soukat do několika šatů kvůli veselce a tanečním slavnostem ji naprosto děsí. Odmítá plavat, aby ublížila matce, pohrdaje jejím talentem pro vodní živel a raději se zdržuje při ohni nebo v místech, kam si voda sotva cestičku najde. Je snadné ji urazit, i když to nedá na první pohled znát. Chaos a trpkost se objevují všude tam, kam zavítala, příliš líná se změnit. Není třeba však hovořit jen o jeho negativních atributech, které jsou, bohužel, mnohem víc, za zmínku stojí i několik dobrých. Sierra je velmi vytrvalé děvče a když něco chce, udělá všechno, aby tomu tak bylo. Je velmi nezávislá, a proto sotva někoho požádá o pomoc, pokud ji potřebuje, i kdyby na tom závisel její život. Snad tehdy by procedila prosbu skrze zatnuté zuby, ale nic víc.

Ve skrytu duše je však tím ublíženým dítětem, které se marně pokouší získat pozornost matky způsobem, který jí samotné nebude protivný. Odmalička srovnávána s Lancelotem, s ostatními dcerami, které její matka porodila, postupně zaplouvá do hlubokých vod, v níž je pouze temná magie jejím nejsilnějším přítelem, vždy připraveným bránit křehké srdce narušené tolika křivdami, jež si v sobě hýčká a tulí jako malé dítě svého milovaného medvídka. Nikoho nezajímá, že za její narušenou povahou stojí krutá ruka otce a jeho téměř bestiální jednání, díky čemuž není schopna přijmout komplimenty, nabízenou ruku ani milá slova a proto vyhledává zlobu, s níž se pokouší vyprovokovat ostatní k činu. Zlomená, ublížená a přesto ochotna jednat ve jménu zla, aby dostala to, po čem touží.

Nahlas by nikdy nepřiznala, že se k smrti bojí bouřek. Hromy a blesky nejsou nic pro ni a pokaždé sebou vyděšeně cuká a snaží se schovat do bezpečí jako je postel nebo roh v pokoji. Bouřky jsou její slabou stránkou, o to víc, když je sama vyvolává. Nesnáší blesky osvětlující všechno kolem ní. Někdy má pocit, že jsou schopny vyvést na světlo všechny její hříchy a špatnosti, odhalit je natolik, aby si už k nikomu nenašla cestu. Též si neumí poradit s koňmi a raději chodí všude pěšky, cestám, po nichž jezdí povozy, se vyhýbá obloukem. Se zvířaty by si dokázala porozumět, však je velkou milovnicí tvrdohlavých, lhostejných koček, věrnost psů zase odsuzuje, ač ji ve skrytu duše nepřestává obdivovat. Nejvíce ji to táhne k lesní zvěři, plaché a nezachytitelné na dotek. Touží být jako oni, volná a nevázaná k domovu, z něhož by nejraději prchla pryč.

Když tuší samotu, nezřídka kdy si prozpěvuje, jelikož to je snad jediná činnost zahánějící chmury. Obvykle se jedná o balady s nešťastným koncem, jako by se v nich hledala, veselé popěvky u ní nikdo nemůže hledat. Velmi rychle si dokáže zapamatovat slova i melodii, povětšinou i po jednom zazpívání, na to hlavu má. Tohle tajemství si nechává pro sebe, z rodiny ji snad neslyšel zpívat nikdo. A pokud ano? Pak mu pohrozila.

Zlozvyky: Sierra si vede celou zásobu zlozvyků, které demonstrují její prudkou, vznětlivou povahu. Když se jí něco nelíbí? Obvykle upře pohled uraženě do strany a viditelně zatne čelist, odmítaje se ohlédnout po tom, kdo jí vyčítá chybu nebo poukazuje na nedostatky. Nemá daleko ani s něčím praštit a svůj vztek ventiluje pomocí bouchání, odhazování věcí a leckdy i drobnou ranou pěstičkou do něčeho nebo někoho - obvykle do muže. Uklidnění nalézá v květinách, jejichž okvětní lístky zlehka a pomalu otrhává, ale když dojde nakonec, raději květinu zmuchlá či roztrhá.


Základní schopnosti:
▲ Znalost čarodějných rituálů - teoretická úroveň, slabá praktická
▲ Znalost bylinek

Schopnosti navíc:
▲ Ovládnutí a kontrola emocí - silná
▲ Atmokineze - střední
▲ Uhranutí - slabé

Sierra není v čarování žádným nováčkem, ze svých sester měla nejvíce času pochytit a rozšířit své schopnosti, ač jejich maxima zdaleka nedosáhla. Cokoliv, co vykoná v rámci magického rituálu či užití schopností, se častokrát stává nevědomky a mnohdy tyto zásahy projevují momentální náladu, na jejíchž vlnách se pohybuje.

Emoce obvykle přetáhne na stranu smutku, sžíravé žárlivosti, závisti a podobně nepohodlných citů, která stravují lidská srdce v plamenech. Obvykle každému dokáže zkazit náladu už jen svou přítomností, což o to víc podněcuje její schopnost rozšiřovat se hlouběji, zažírat se a stravovat mysl. Jen málokdy se jí povede vykřesat jiskřičku naděje, kterou raději zadupe, protože dle ní by z toho nikdy nic dobrého nevzešlo.

Atmokineze není žádnou slávou, neboť namísto duhy a slunečného počasí dokáže přivolat hlavně bouřku, krupobití, ostrý vítr, leckdy i sněhovou závěj a bouři, skrze kterou se jen tak někdo nedostane. Počasí reaguje na špatné emoce a Sierra se tak nejednou domů vracela promáčená od deště, se špatnou náladou sálající kolem.

Uhranutí? Spíše drobné nešťastné náhody, malé pomstychtivé myšlenky, které se čas od času uskuteční. Když si přeje, aby někdo zakopl a spadl do hnoje, aby si popálil prsty či podobnou drobnost. O této schopnosti nemá nikdo ponětí ale už jenom ze zvyku se častokrát od ní všichni drží dál a traduje se o ní, že přivolává neštěstí na každého, kdo se jí znelíbí.

Historie:



xxx



Žádné komentáře:

Okomentovat