obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

8/10/2017

VYHLÁŠKA: Discord - nový chat

Zdravím všechny hráče!

Abychom udrželi krok s veškerými nynějšími trendy a zároveň získali větší komfort, tak jsme se i my rozhodli přesunout náš dosavadní chat na doménu jménem discord. Dovolím si Vás zde s tímto novým chatem alespoň trochu seznámit a ukázat Vám veškeré jeho vymoženosti.


1. Odkaz nahoře na chat Vás dostane na tuto pozvánku. S její pomocí se bezplatně zaregistrujete pod svou přezdívkou (která jde posléze v Nastavení uživatele samozřejmě jakkoliv změnit). Jakmile budete už jednou zaregistrováni, příště Vás ona pozvánka hodí do chatu už zcela automaticky.
 

2. Po úspěšné registraci, nastavení jakékoliv přezdívky (já teď vystupuji jako Kedlubna) a případně i nahrání jakéhokoliv avataru, Vás to vyhodí na tuto stranu. Teď je moje přezdívka vyznačena bíle, hráč jako takový má však barvu modrou, taková Vám bude později přiřazena někým z adminteamu.
 

Nyní už můžete zcela jednoduše psát do chatu, využívat nejrůznější emoji a další srandy. Například po napsání zavináče (@) se zobrazí tabulka, která se mi z neznámého důvodu nedaří žádným způsobem vyscreenovat, kde máte možnost označit celý @adminteam či dokonce @everyone. Následující zpráva bude tímto pro každého z dané označené skupiny vyznačena barevně a dokonce by na ni měl být každý i zvukově upozorněn. (Možnost vypnout si zvuková upozornění existuje samozřejmě taky.) 

3. Další skvělou vymožeností jsou soukromé zprávy. Stejně jako na blueboardu byla možnost šepotu, na discordu máte s každým jednotlivým hráčem možnost soukromého chatu. Dostanete se do něj pomocí kliknutí vlevo na tři panáčky. Nahoru do vyhledávání napíšete přezdívku a vzápětí se objeví chatové okno s danou vyhledávanou osobou.
 

Hodilo by se zmínit například i hlasové kanály, ačkoliv ty se asi nebudou využívat tak často. V podstatě fungují na principu skupinových hovorů.

4. Sama za sebe doporučuji pořídit si discord jakožto aplikaci do mobilu. Pro mě osobně je to kapku rychlejší, snad dokonce i přehlednější, ale ne o moc... V podstatě je to pouze zmenšená verze rozdělená na tři strany, na nichž se pohybujete pomocí přejetí prstem buďto doleva anebo doprava.

   

Co se odhlášení týče, stačí dole vlevo kliknout na ikonku nástrojů -  poblíž Vaší přezdívky. Jak na počítači, tak i na mobilu Vás to přesměruje do Nastavení uživatele, kde úplně dole naleznete i červené "Odhlásit se." 

5. Samozřejmě se v celé aplikaci nachází i mnoho dalších drobnůstek, jsem si ale jista, že na většinu už dojdete sami stejně jako na ně nejdříve musíme dojít my. 

Snad tento článek v čemkoliv alespoň trochu pomohl. 
Případné dotazy zasílejte do komentářů a my se pokusíme vydedukovat správnou odpověď.

- adminteam tosalem

Žádné komentáře:

Okomentovat