obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

11/02/2016

VYHLÁŠKA: Info k akci a jiné

S prvním questem přichází i pár dalších dodatků, které bychom neměli přehlížet a jedna malá, avšak snad vcelku potěšující novinka. Nechoďme dlouho kolem horké kaše, jdeme na to.
1. QUEST: Ztracené dítě - Stručné info
Oficiální začátek: 10/30/1692 (připouštíme i rok 2016)
Čas: Oficiálně pátá hodina odpolední, neoficiální kdykoliv od postu admina
Místo určení: Fórum (skryté pod záložkou Město Salem na blogu) - pododkaz Questy, vlákno Ztracené dítě
Místo srazu: Chat (skrytý pod záložkou Debatní místo na blogu) - nejlépe v plné polní, s energií sbalenou nejen na cesty, dobrou náladou a hlavně chutí podílet se na první oficiální akci od spuštění našeho RP.

Jak to bude probíhat?
Inu, dobrá otázka. Přiznejme si, že se bude jednat o mírně chaotickou záležitost - koneckonců se vás přihlásilo rovných 9 zájemců a to už svědčí o sebevražedných sklonech. Pořadí bude specificky určeno na základě první várky postů od vás, vše najdete u příspěvku admina na fóru.

Vzhledem k tomu, že je vás opravdu hodně (což nás těší, nenechte se zmýlit tou hradbou z plyšáků, zmačkaných obalů od čokolád a kaluží vody, co po bližším zkoumání vědec i lajk označí za moře prolitých slz), byly vaše postavy rozděleny do tří skupin. Každé velí jeden pověřený jedinec, ačkoliv může dojít ke vzpouře, tvrdohlavém odmítání nebo princeznovskému jednání, plus jste navrch dostali jednoho člena rodiny, s nímž podniknete výpravu za nalezením ztraceného chlapečka.

Skupinky:
Skupina č. 1
Vedoucí člen výpravy - Eduard Rose
Členové: Emma Montgomery, Victoria Finn + hysterická Joann McKinney (matka)
Místo hledání: Stará farma rodiny McKinney

Skupina č. 2
Vedoucí člen výpravy - Jack Sebastian Boulder
Členové: Christian Daniel Argent, Charles Christian + velmi netrpělivý Edgar McKinney (otec)
Místo hledání: Les na východ od farmy

Skupina č. 3
Vedoucí člen výpravy - William Black
Členové: Jeremiah Eadwin Shelley, Victor Havers + plachá Henrietta McKinney (dcera)
Místo hledání: Les na západ od farmy

Spolu s vámi se pátrání po kojenci účastní i něco málo z vesničanů, kteří jsou odhodlaní obhledat okolí, avšak do lesa se neodváží strčit nos.

Do páté hodiny odpolední je vše volné podle vás, později se poskládá pořadí.
DŮLEŽITÉ PRAVIDLO: Admin sepíše vypravěčský post, kde shrne vše pro všechny tři skupiny, vy se řídíte podle toho, co je psáno k vaší skupině (avšak je lepší si post přečíst komplet celý, co kdyby náhodou, že?)
JEŠTĚ DŮLEŽITĚJŠÍ PRAVIDLO: K velkému počtu zájemců bylo rozhodnuto, že se posty budou sepisovat do hodiny. To jest - hra oficiálně začíná o páté hodině, tudíž první pisatel má celou hodinu na to, aby sepsal post za svou postavu. Pokud tak neučiní, automaticky se přeskakuje a od šesté může post psát další osoba (pokud není jinak rozhodnuto na chatu). Platí to pro skupiny, nikterak pro jednotlivce! V překladu to tedy vypadá následovně:
První ve skupinkách budou např. Jack, William a Emma, za nimi Christian, Victor a Eduard. Jack napíše post, William napíše post, Emma chybí a neukáže se do šesti bez omluvy. Automaticky tedy pokračuje Christian, Victor a první post za poslední skupinu má tedy na starosti Eduard. Atd, atd. Kdo nechápe, tomu to zkusíme ještě vysvětlit na chatu.
Fantazie bude vzhledem k dnešku ještě hodně na vás, ovšem jinak se admini vždy pokusí podstrčit vám do cesty nešťastnou příhodu, pár lebek a nějakou tu šišku.
2. NOVÉ PRAVIDLO: Stručné info
Byl přidán do seznamu pravidel nový paragraf v následujícím znění:
§ Hru si sjednáváme na chatu, pomocí zpráv na fóru nebo prostřednictvím jiného komunikátoru.

Paragraf byl přidán z jednoho prostého důvodu: Není hezké a vychované, když někomu jinému vlezete do hry bez optání. V takovém případě můžete narušit nějakou dějovou linku, kterou si hráči usmysleli, překazíte jim plány atd. Jsou i takové případy, že vaše posty ostatní hráči jednoduše vyignorují a vy se pak divíte, že na vás nikdo nereaguje. Je opravdu slušnost se prve zeptat na chatu, zda se k někomu můžete přidat do hry, než mu tam vrhnete bez optání.
S tím se však pojí i protiklad: Máte rozehranou hru, dotyčný dlouho nereaguje a vy začnete hrát s někým jiným, kdo se na fórum nachomýtne. Ani v takovém případě se nejedná o zrovna slušné jednání. Pokud vás nebaví čekat, oznamte to spoluhráči, možností je více než dost. Pro začátek například info box v postranním panelu na blogu, kde se dají zanechávat vzkazy.
3. VÝVĚSKA "HLEDÁ SE": Počáteční info
Na blog v brzké době přibude ikonka s odkazem na návštěvní knihu. Bude se jednat o záložku, kde si budete moci vypisovat inzerci na hledání možného partnera, sourozence, rodiče, potomka, nejlepšího přítele nebo třeba svou životní nemesis. Stačí sepsat stručné info, jak si představujete dotyčného, hlavně pokud se jedná o příbuzného uvedeného v registraci v sekci rodina, a připsat kontakt na vás, kdyby se někdo rozhodl vás potěšit. A pak? Čekat, věřit, modlit se nebo prostě cokoliv.
4. INVENTÁŘ: Počáteční info
Do vašich registrací přibude sekce Inventář. Jedná se o novinku, kde budete mít vypsané svoje odměny za questy, různé pomoci a podobně. Budou to herní odměny ve formě něčeho speciálního pro vaši postavu, co nikdo jiný mít nebude. Nikdo si tedy nic k tomu připisovat nebude, tohle je celé v moci admin teamu.

Děkujeme za vaši pozornost a těšíme se při hře.
 
- admin team tosalem

Žádné komentáře:

Okomentovat