obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

1/17/2017

QUEST: Obchodník

Klap, klap, klap, klap.
Tichou úzkou pěšinou si to kodrcá osamocená dročka tažená koněm s hlavou sklopenou k zemi. Pravidelný rytmus koňských kopyt narušuje klidnou scenérii melancholie zimního obrazu - kdo může, ten nevychází. I většina obchodníků se rozhodla ukončit svou životodárnou činnost a raději se zdržuje v teple s pohárem něčeho silnějšího, co zahřeje vnitřnosti a rozpálí tváře i nos. Jen tenhle povoz si projíždí kolem, ignorujíce všechny pocestné, kteří se zastaví a se zmatkem v očích hledí na muže schouleného na kozlíku, jemuž sněhové vločky už stačily vtisknout své ledové polibky.
Kdo to do Salemu přijíždí? A copak veze pod tou plachtou?
Mnoho pověr se předává z generace na generaci. Nemálo z nich se zakládá na pravdě a má silné kořeny nejen v Anglii, odkud většina místních pochází, ale též v samotném Salemu, kde jich pár vzniklo. Jedna z nich pojednává o záhadném obchodníkovi, který čas od času zabloudí do městečka s povozem skrývajícím mnoho lákavých předmětů z dalekých zemí.

Nikdo neví, odkud se vlastně bere, odkud má tyto vzácné předměty. Zeptat se ho? Skoro nemožné, na podobné otázky neodpovídá a tak vše zůstává zahaleno tajemstvím. Není ani jisté, kdy přijede - jednou se objeví za rok, podruhé svou návštěvou poctí salemské až za dlouhých šest jar. Už je to dlouhá chvíle, co zde byl naposledy - přesně dva roky. Dva dlouhé roky, které Salem pohltily do temnoty a nejistot. Že by to byla obchodníkova práce?

Spolu s ním do města přijela i jakási stařenka, o níž se hovoří jako o cizincově matce. Všichni jí nazývají babičkou Nettie - co je na tom pravdy nikdo netuší. Samotná Nettie muži, jež jí do Salemu přivezl, říká Conrad. Babička zůstává za každých okolností v bezpečí a teple dročky, odkud nevychází ani za toho nejjasnějšího dne. Čeká snad, kdo za ní přijde? Co je vůbec zač?
Co víte:
Starý muž dokodrcal s vozíkem časně z rána, kdy ještě nebesa halila barva havranních křídel, zpod kterých jen pár hvězd vykukovalo zvědavostí. Od té chvíle se zdá, že nezná chvilku odpočinku - tu začal sestavovat dřevěný stůl, na němž později vyložil svůj náklad, tu upravuje vůz tak, aby získal více prostoru. 

Zboží je na první pohled rozličného původu. Od přeskrásně zdobených zrcátek, drahými sklíčky a kameny vyzdobených truhliček přes porcelánové nádobí z daleké Číny, uměleckých dekorací z různorodých krajin až po nádherné šaty určené vysoké společnosti, za které by nejedna dívka prodala svou duši Ďáblu.

Jen málokdo ví, že prodává i něco víc než obyčejné cetky. Stačí nahlédnout do vozu, kam nepouští jen tak někoho ale přeci pár vyvolených se najde, kteří mohou okusit závan nejistoty. Někdy je slyšet stařičký ženský hlas, který Conrádovi napovídá, aby dotyčného zájemce přizval dovnitř, aby mu dal nabídnout něco víc než jen to, co je na očím ostatních.

Ve voze naleznete mnohé - od lekvarů různých odstínů a vůní, ochranných amuletů a talismanů přes stránky z cizojazyčných knih, kterým se zdá, že rozumíte, ačkoliv tento prazvláštní jazyk jste se nikdy dříve neučili, až po předměty, z nichž sálá temná síla. Stařenka vás trpělivě sleduje zvídavýma očima, hodnotí každý krok, každé zastavení. Možná si nevyberete. Možná vám nabídne něco víc. Probudit tajné schopnosti, o nichž jste netušili. Vyčíst něco z vaší minulosti, když vzpomínky jsou zamlžené. Změnit budoucnost, co se může zdát nalinkovaná dopředu. Nebo zvrátit osud způsobem, o jakým se vám ani nesnilo. Avšak nic není zadarmo. A něco z toho není ani za peníze.

Krátký seznam z nabídky:
  • Magický lektvar s účinky dle přání
  • Amulet/Talisman s účinky dle přání
  • Knihy s obsahem dle přání
  • Palné zbraně pro lovce s magickými náboji
  • Prokleté předměty s účinky dle přání
  • Získání některých vzpomínek z minulosti - pár záblesků, jmen, pocitů
  • Nahlédnutí do budoucnosti - která se nemusí stát
  • Získání další schopnosti ze seznamu - pouze z rasy zájemce
  • Změna rasy - ztráta původních schopností
  • Navrácení mrtvých do života
A pododobně...

Cena však může být vysoká, mnohdy vyšší než by se návštěvníkovi zlíbilo! Zahrávat si s podobnými věcmi může být životu nebezpečné! Nedivte se proto, kdyby se vám později návštěva staré Nettie nevyplatila. Avšak nemusíte být sobečtí - dotyčnou věc či něco z oné nabídky můžete i někomu darovat. Z lásky? Z nenávsti? Rozhodnutí je pouze na vás.
Je tedy na vás, zda se účastníte questu či nikoliv, vše je zcela dobrovolné. Stará Nettie vás bude ve svém domově očekávat od 7. ledna do 17. ledna, kdy se povoz rozhodne jet dál. [Předem varuji, že během 11. až 14. ledna nebudu moci být k dispozici, budu pracovně vytížená. Bude možné však využít pomocné síly v podobě Akiho a Lauri, kteří s vámi quest odehrají - jedná se tak o čtyři, max pět postů.] Navštěvujte ji postupně, každý si přeci chce uchránit své tajemství, že? Nadále můžete pokračovat v rozehraných hrách na hlavních dějových liniích (Město, Okolí).
Pokud se chcete zúčastnit questu, přihlašte se, prosím, pod článek v komentářích se svou přezdívkou a jménem postavy, kterou na tento úkol posíláte. Je možno zaslat pouze jednu postavu od jednoho hráče! Domluva je na v debatní místnosti.

Tento quest si ponese následky do hlavní dějové linie!
Varování: Vaše postavy se mohou zranit nebo být proklety!
Přejeme pěknou zábavu.

6 komentářů: