obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

7/12/2017

Isaiah Barlow

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/07/isaiah-barlow.html


Přezdívka hráče: Sunny
Jméno a příjmení: Isaiah Barlow
Stav: Svobodný
Rodina:
  • Alice Barlow † – matka, zemřela ve chvíli, kdy Isaiahovi vdechla život, z doslechu hodná jemná dívka, Isaiah si ji ve své hlavě lehce zidealizoval a z tohoto obrazu vytvořil svůj předobraz dokonalé dívky
  • Christian Barlow – otec, před dvěma lety oslepl (v moderní medicíně by to nejspíš nazvali zákalem), Isaiah se o něj stará i přes jejich nepříliš vyrovnaný vztah
  • Emmett Barlow † - o dva roky starší bratr, jako osmnáctiletý zemřel na horečku
  • Clarity (Voda) – element, který ochraňuje, a dívka, s níž jako snad jedinou si vyvinul téměř sestersko-bratrský vztah
Rasa: Člověk
Věk: 36 let
Povolání/Kasta: Rybář
Náboženské přesvědčení: Katolík
Portrét: Charlie Hunnam

Související obrázek



Isaiah je jednoduše floutek. Tak trochu hajzlík. Nebo alespoň byl. Poslední léta ho donutila dospět a mimoto se projevily též jeho geny, které vedly k jedinému – že bude v mnohém přeci jen hodný kluk, jen tuhle kariérní dráhu zhatila tak trochu absence výchovy. Kvůli tomu žil jako samorost v lese a to nikdy nedělá dobrotu. Přesto se od dob, kdy jeho otec oslepl, hodně změnil.
Dříve býval jednoduše nezodpovědný a nutno říct, že mu stále dost lehkomyslnosti zůstala, přesto se ale nyní stará sám o sebe, ale hlavně o svého otce, na kterého musí dávat pozor a pomáhat mu se vším, co si starý slepý muž nestihl zautomatizovat. Tahle zodpovědnost se projevila i v jiných směrech. Do hospody sice sem tam zavítá, ale už jen málokdy se zpije pod obraz, pokud vůbec. Neodchází z domova na dlouho, snad ani na noc. Pokud něco slíbí, tak to také dodrží, neboť mu došlo, že mít spolehlivé jméno je nesporná výhoda. Přestal utrácet vše, co vydělá, to raději nechává stranou, co to jde, protože… člověk nikdy neví a pokud na to přijde, je lepší mít pár mincí v kapse, když bude potřeba nakoupit léky a bylinky.
Jeho vztah k lidem je poměrně složitý. Nikdy si s nimi tak úplně nerozuměl a jen s málokým si padl do noty. Dlouho to byl jeho bratr Emmett a pak snad jen Voda. Vztah s jeho otcem je složitý a poměrně hodně poznamenal jeho obecnou nedůvěřivost, neochotu se vázat a přibírat někoho dalšího do rodiny stejně jako chuť ignorovat veškeré autority, což se ale ne vždy vyplatí a on už pochopil, kdy je lepší být uctivý. Stále ale ani ve svých třiceti letech nezapře fakt, že si zvykl mluvit tak, jak mu pusa narostla a drzost je u něj na denním pořádku – v normálních situacích se nijak nekrotí, když hovoří s výše postavenými, snaží se, ale ne vždy mu to vyjde. Nejzajímavější je jeho vztah k ženám – jak bylo řečeno, je jednoduše floutek. Ocení ženskou krásu a nikdy nezapíral, že se mu všelijaké dívky líbí, ale že by se s nějakou hodlal uvázat, to ne. Má docela dobrou představu, jaká by jeho vyvolená měla být, aniž by si uvědomoval, že hledá někoho velmi podobného, jako byla jeho matka v příbězích všech ostatních, co mu o ní říkali. Zatím žádnou takovou nenašel.
Isaiah je energický, neustále aktivní. Obecně vzato mu stačí v noci jen pár hodin spánku, po kterých je připraven do nového dne stejně dobře jako kdokoliv jiný. Jeho energická povaha se ale projevuje též v jeho cholerismu, který se dočkával průběhu nejčastěji během konverzací s jeho otcem, co se často zvrhli v hádku, po které zmizel klidně i na pár dní, nechávaje otce samotného na celou domácnost. Od těch časů už taky uběhla dlouhá doba, stále však svůj temperament neumí úplně kontrolovat. Naštěstí nyní místo toho, aby se rozhádal nebo dokonce porval, když jde o cizího a dohadování třebas v hospodě, jednoduše odejde na čerstvý vzduch, kde ho vztek za chvíli přejde. Jednou za čas jsou jeho nálady o to horší, neb se do nich promítnou špatné sny, které mívá. Výjevy z bojů, které nemohl nikdy vidět, z životů, které nemohl nikdy prožít. A přesto je všechno tak moc skutečné včetně všech emocí a pocitů, co tyhle sny vzbuzují, ať už se jedná o lásku či o strach.

Zlozvyky: Co by se dalo označit jako docela typický zlozvyk je bezesporu jeho neuvědomělé, ale přesto docela časté křupání kloubů prstů. Nejedná se o gesto z nervozity či něco podobného, je to jednoduše jen něco, co minimálně jednou denně instinktivně udělá.
Druhá záležitost – a mohla by vyvstanout otázka, jestli ji lze brát jako zlozvyk – je jeho tendence přejít okamžitě do ofenzivy, když se cítí zahnaný do kouta – ať už slovy nebo jakkoliv jinak. Dříve takové situace, zejména s otcem, končily prakticky automaticky hádkou, nyní už se přece jen stihl trochu posunout a pokud se jedná o člověka, kterému nechce říci něco, čeho by mohl litovat, jednoduše odejde.



Základní schopnosti:
Instinkt (střední) – nejspíš jako každý člověk, každý má občas ten nepříjemný pocit, že je něco špatně
Empatie (střední) – ač se to možná nezdá, zase tak bídně na tom není, obvykle však ten nepříjemný pocit, že by něco měl udělat nebo říci, ignoruje a má z toho tak akorát výčitky svědomí

Schopnosti navíc:
Boj na blízko (vyšší) – nejspíš se to dá čekat hlavně z dob, kdy trávil většinu času mimo domov a dělal bůh ví co
Tvorba pastí (nižší) – opět přežitek z jeho pytlácké minulosti, ač se omezuje jen na oka a podobné základní pasti

Získané pro Strážce vody:
Rybolov
Dostatek vody
Omlazení

Rybaření a plavání – vzhledem k jeho povolání nejspíš docela pochopitelná schopnost

Jeho největší slabinou budou nejspíš nevyřešené rodinné vztahy a prakticky neschopnost poslouchat rozkazy, což ho nejednou zavedlo do pořádné šlamastiky. Rovněž výdrž není jeho silná stránka – pokaždé dá mnoho energie do začátku, aniž by taktizoval, a nakonec mu pak nezbývá. To, že neumí číst ani psát (a ruku na srdce, ani zrovna ukázkově kreslit) je nejspíš vzhledem k jeho původu docela pochopitelné.



Isaiahovo narození bylo jednoduše nešťastné. Přišel na svět o něco dříve a přestože on, malé miminko, se zoufale držel života, jeho matka těžký a dlouhý porod nezvládla. Ve chvíli, kdy se on nadechl poprvé a kdy poprvé spatřil světlo světa, její oči se navždy zavřely a Alice, mladinká a půvabná žena místního rybáře, po sobě tak zanechala jednoho čerstvě narozeného chlapce, jeho dvouletého bratra Emmetta, svého žalem zlomeného manžela Christiana a svou starou matku, která ji však zanedlouho následovala. Tenhle první krůček do života nebyl zrovna nejlepší predispozicí, kterou mohl dostat. Ačkoliv Christian narychlo sehnal kojnou, která se o chlapce byla ochotna postarat a dohlížela na ně stejně jako na svou malou holčičku, a ačkoliv to Isaiahovi nikdy neřekl přímo a do očí, chlapci brzo došlo, že se k jeho bratrovi chová s větší vřelostí a později, že jej viní ze smrti své manželky.
Za života jeho bratra to bylo o to patrnější. To Emmett se učil otcovu řemeslu primárně a Isaiaha bral Christian na moře tak nějak z povinnosti, aby mu tedy také zajistil nějakou budoucnost. To Emmett jej doprovázel na trh. To Emmett byl vždycky tvrději trestaný za všechny hlouposti, které kluci vyváděli, aby jej Christian dovedl pevnou výchovou k správným morálním hodnotám. Isaiah to vnímal, samozřejmě. Svého otce respektoval, ale nikdy ne tolik. Nenaučil se k němu vzhlížet. Nenaučil se ho poslouchat a skutečně jej považovat za autoritu, kterou když už, tak viděl v Emmettovi, se kterým měl naštěstí dobrý vztah a byl to právě Emmett, kdo na něj dával pozor a hlídal malého modrookého chlapce, aby se třebas neutopil nebo neztratil nenávratně v lesích. Emmett měl brášku rád, dokonce se snažil zapojovat ho více do poznávání řemesla, ale jeho otec byl v této malé ignoraci neoblomný.
Zlom v celé situaci přišel, když bylo Isaiahovi 16 let, Emmettovi 18. Jeho bratr onemocněl a nemoc měla nezastavitelný průběh – o týden později v horečkách zemřel. Isaiah přišel o bratra, který na něj dohlížel, Christian zase o milovaného syna, který měl pokračovat ve všem, co bylo. A rodina Barlow se na několik let prakticky rozpadla, protože Isaiah a Christian si jednoduše nerozuměli. Ne, že by se nesnažili s vědomím, že jednoduše musí. Ale Christian začal pít a v opilosti měl tendence se utápět v sebelítosti, což tak akorát vedlo k agresivnímu chování vůči Isaiahovi. A ten? Ten zas neměl důvod zůstávat doma. Ráno odcházel, pozdě se vracel, pokud vůbec. Chodil za holkama, pytlačil, rval se. Bylo hodně možností, jak strávit den, jak si vydělat na další den a jak se o sebe postarat. Občas se vrátil domů, kde vydržel pár dní, než se opět dostal do konfrontace s otcem, protože čím byl starší, tím méně s ním měl ochotu diskutovat. Navíc pochopil, z čeho celá tahle nevraživost pramení, ačkoliv zapomněl, že on sám ji přiživuje, když zdrznul a veškerá uctivost se z jeho chování vytratila. Pochopil, proč mu nikdy Christian nevyprávěl o jeho matce a všechno, co Isaiah věděl, bylo od ostatních – a z tohoto vyprávění si dokázal vytvořit zcela idealistický model dívky, se kterou by jednou chtěl strávit život a která se tolik lišila od všech těch holek, se kterými trávil dny i noci, které škádlil a které nikdy nebral vážně.
Byla to bouřlivá, dosti nestálá a divoká léta, která skončila tehdy, když Christian oslepl na jedno oko, což pomalu, zvolna vedlo k tiché dohodě mezi oběma – již nyní – muži. Christian přestal pít, Isaiah se vrátil domů a trochu zmírnil své výstřelky, ačkoliv na převýchovu bylo již pozdě. Začal mu pomáhat, opravili domek, v němž žijí, začali spolu opět vyrážet na moře, které Isaiaha na druhou stranu vždy přitahovalo. Pak Christian oslepl i na druhé oko a najednou to byl Isaiah, který se začal starat o jejich živobytí. K dobru mu může být to, že i přes jejich neshody se na otce nikdy nevykašlal a provázal svůj život s mořem a s vodou.
Dokonce doslova, neb se stal ochráncem vodního živlu, Vody v podobě dívky jménem Clarity, o níž předtím neměl ani tušení stejně jako o všech nadpřirozených tvorech, než se dostal k dívce, co mu ukázala tajemství své existence, neb na něj kupodivu působila jinak – snad trochu povědomě, snad tak, že jej něco v jeho nitru nutilo na ni dávat pozor, být k ní pomalu více uctivý než k vlastnímu otci, být na ni hodný. Nakonec skončil jako její ochránce, který dostál své ochranitelské povaze a který jí hlídá od všech, kdo by ji chtěli pošpinit. I tenhle nový závazek jej drží o něco více při zemi a o něco více rozumného a dospělého než doposud, ačkoliv napravit přes dvacet let jde jen sotva. Tohle tedy nyní tvoří jeho život – otec a Clarity, tedy Voda. A také podivné sny, které jej jednou za čas honí a nutí ho uprostřed noci se propocený a vyděšený budit kvůli výjevům z bitev, válek i života, které provází více než živé emoce.



xxx



Žádné komentáře:

Okomentovat