obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

7/13/2017

Phoebe de Osuna

https://town-of-salem.blogspot.cz/2017/07/phoebe-de-osuna.html

Přezdívka hráče: Bochník Veliký, král všech Chlebů na celém Salemu (prostě Bochník)
Jméno a příjmení: Phoebe de Osuna
Stav: Nezadaná
Rodina: 
  • Maria – Matka, bez šlechtického titulu. Zemřela po Phoebiině narození.
  • Gaspar Téllez-Girón y Sandoval, vévoda z Osuny – Otec, čaroděj, posedlí démonem. Ačkoliv se o svou dceru v jistém smyslu staral, díky vlivu Španělského covenu se nikdy nedostala do dějin.
  • Sourozenci – Většinu z nich nepoznala, takže je k ničemu vypisovat jejich jména – Phoebe je nezná a je jich až mnoho.
Rasa: Čarodějka - členka Covenu
Věk: 19 let
Povolání/Kasta: Nižší šlechta/Vyšší
Portrét: - Z internetu, Adele


Mazlíček:
Jméno: Hany
Rasa/Pohlaví: Barzoj/Pes
Věk: 4 roky



U Phoebe je asi důležité nejdřív zdůraznit to, že je skoro nevidomá – momentálně vidí už jen obrysy. Ale kvůli tomu, že se jedná o kouzlo, se to na jejích očích nijak nepodepsalo, jinak řečeno, oči se jí nezakalují. Často používá své psi, aby sloužili jako její oči. Zbožňuje psi, ale nijak to nerozhlašuje. Je to něco jako její tajná, milá stránka. 

Moc nedá na barvu kůže. Vzhledem k tomu, že ji nevidí, bere všechny lidi stejně. A dokonce i šlechtu, i nízké lidi. Když jí ale někdo řekne, že s tímto člověkem takto mluvit nemůže, nedělá to – víceméně tají, že nevidí. Bylo by to pro ni těžké. Sice většinou nějak dokáže vybruslit ze všech situací, ale někteří lidé ji prokouknou – což se Phoebe extrémně nelíbí.

Je sarkastická a chladná, často jí říkají, že nemá srdce. Nevěří na žádné city, od mateřských pudů až po skutečnou lásku. Něco takového dle ní v tomto světě existovat nemůže. Možná tak přátelství – ale že by byla ‚síla přátelství‘ tak úžasná, to se jí nezdá. Přátele totiž nemá. Možná pár vyvolených, co si získalo její přízeň. Phoebe není zlá čarodějnice, přeci jen se upsala jen aby se zachránila. Sobeckost z ní zas až takovou mrchu neudělala. To až lidé a jiné existence, co chodí po dvou nohách.

Pro svou záchranu je schopná obětovat všechno. Popravdě, Phoebe se drží života jako kliště. Patří k těm typickým ženám, co se vyspí s mužem a ani nemrknou. Jakožto šlechtična neměla zas tak těžký život, ale zvládla by to. 

V davu vyčnívá. Poznáte ji. Tváří se nepřítomně a zamyšleně. Phoebe často přemýšlí a snaží se svět nevnímat. Není nic horšího než pomalé ztrácení zraku když znáte barvy a jiné radosti zraku. Vždy si bude vyčítat, že nevybrala něco jiného než zrak, i když se už smířila. 

Pokud ji něco v životě zajímá krom covenu, je to asi bezpečné zákoutí, kde by mohla žít. Neláká ji nebezpečí, i když ji ono samo vyhledává.

Zlozvyky: Je líná. Většinou se jí nic nechce. Když už ji donutíte něco dělat, tak to udělá rychle, ať to má za sebou. Má tendenci se přetvařovat. I když vám nic netají, nikdy neříká plnou pravdu.


Základní schopnosti:
Znalost čarodějných rituálů – Teoretická úroveň, slabá praktická
Znalost bylinek

Schopnosti navíc:
Ovládnutí těla na krátkou dobu – zvíře (Silné)
Pyrokineze (Střední)
Telekineze (Slabé)

Vzhledem k Phoebiině skoro úplné slepotě se naučila pracovat s tím, co jí hrálo do karet – půjčovat si těla zvířat a dívat se jejich očima nebyl tak velký problém, vlastně na to měla talent. I proto si cvičila vlastní psi, kterým mohla věřit, že po této zkušenosti neutečou. Vždy i zastávala ten názor, že bránit se je třeba. A proč ne ohněm? Pár požárů způsobila, protože vidět pro ni bylo vždy přednější a tu schopnost tolik nikdy nerozvinula. Navíc pro ni neměla extra talent, jen takový klasický. Phoebe vždy nesnášela natahování se po věcech. Občas nějaká drobnůstka, třeba spadnutá mince, přiletěla. Nic velkého, jednalo se vždy o sponky, mince a nebo nějaký pramen vlasů. Ne že by s nimi něco svedla, ale byla ve společnosti, kde spousta lidí s vlasy dokázala udělat velkou škodu. Vzhledem k tomu, že je žena, umí vařit a nutno dodat, že velmi dobře. Vlastně ji to i baví. Občas něco přimíchá a to jsou hned úmrtí na světě! Umí rusky, španělsky, základy němčiny a samosebou kvalitně anglicky. Vzhledem k tomu, že nějakou dobu i cestovala, docela se vyzná i v zeměpise. Nikdy se ale nenaučila plavat – takže utopení je dobrý způsob, jak se jí zbavit. Krom psů se se zvířaty (krom pár koček s nízkým pudem sebezáchovy) nesnese, takže že by uměla jezdit jako přeborník na koni nečekejte. Co se týče zbraní na blízko, Phoebe je schopný pyroman, nic víc.


Narodila se ženě jménem Marie. Ta při porodu uhynula, ale Phoebe to nikdy nepřišlo extrémně divné. Ani ji nezajímala, kdo to byl, co dělala, … Phoebe stačil otec. Alespoň něco co měla. Otec neotec, spíš ty služky ji zajímaly. Byla dost zlé a podlé dítě.

Démon, kterého vyvolali tu noc, kdy se měla narodit, ale posedl jejího otce, vévodu. Samo sebou, kdo by se spokojil s dítětem, když může použít muže, co je u moci? Phoebe byla ušetřena pro budoucí účel. Pro dalšího, silnějšího démona. Mladou, světlou čarodějku, vychovávali ve vší počestnosti, aby byla co nejnevinnější a nejlepší na posednutí démonem. Bohužel pro ně, mladá Phoebe se učila až moc dobře a rychle. Zatímco se učila jazyky, otravovala otce, nebo spíš démona v něm, aby jí ukázal i něco víc. Toho samosebou malá dívka nezajímala, leda snad kdyby dala něco na oplátku.

Jednoho dne malá čarodějka vyslechla rozhovor, zatímco si chtěla hrát za dveřmi. Mluvili o jejím účelu, o obětině. Brzy se blížil sabat, na kterém chtěli její drobné tělo nabídnout novému démonovi. Dívka utekla za démonem, který posedl jejího otce a uzavřela s ním smlouvu – on jí daroval temné síly a ona se něčeho vzdala, v jejím případě zraku. Malé, hloupé dítě si myslelo, že mu nebude chybět, ale to byla ta největší blbost, co udělala. Zrak jí ale démon odebíral postupně. Slíbil jí, že do patnácti let neuvidí. Be zezačátku ani nepocítila změnu, jen jakoby jí do očka vpadlo nějaké smítko.

Když čarodějnice zjistily, že se dívka zaprodala temným silám, ze vzteku že zmařila jejich úsilí, ji původně chtěly zavraždit. Démon, který s ní ale byl dohodnut na postupném užírání zraku, se ale postaral, aby dívka odešla – zjevně si chtěl užít její bolest během ztrát zraku. A rozhodně se mu to vyplatilo. S nemalými penězmi ji poslali pryč. Do různých míst v Evropě, aby se učila a doma ve španělsku nezavazela. Navštívila Rusko, kde našla zálibu v chrtech, Německo, které si moc neoblíbila a nakonec i Anglii, kde sice dlouho nepobyla, ale jazyk se naučit stihla dobře. V osmnácti letech ji poslali do Ameriky, aby nezavazela a ona se rozhodla, že se stane členem něčeho většího než byly čarodějnice ve Španělsku.

Pevně se rozhodla, že se přidá do silnějšího covenu, který by klidně mohl ten španělský rozprášit. Už rok chodí se svým chrtem Hanym po Americe a hledá, kde by našla čarodějnice jí rovné a silnější.



xxx




Žádné komentáře:

Okomentovat